Pages

Wednesday, 25 September 2013

sakit telinga

Assalamualaikum

Tiga minggu aku mengalami masalah pendengaran..telinga tersumbat..huhu
asalnya sebelah kiri je tapi beberapa hari lepas tu telinga kanan aku pulak buat hal. dah macam orang pekak pon ada jugak la tapi still boleh dengar. First aku ke klinik pelajar utem ni je..doktor yang check tu bagitau ada darah beku dalam telinga..OMG!! mula-mula dengar agak takot jugak..aku terfikir maybe lepas ni aku kena operate kot keluarkan darah beku ni..then aku pergi la check kat poliklinik ayer keroh..doktor amoi tu pon bagitau benda yang sama..so dapat la ubat titis telinga, panadol dan antibiotik..seyes aku tak suke makan ubat..apa lagi panadol tu langsung aku tak sentuh..kali ketiga aku ke klinik doktor tu suh aku pergi jumpa pakar je kat spital..dah tahap sampai kena jumpa pakar ni aku cerita la kat mak..lepas tu mula la mak risau suh baca doa ni la tu la, cari air kelapa la..hihi.cayang makkk!!
so kira 2 hari lepas aku ke hospital melaka..doktor tu check rupa-rupanya bukan la darah beku..punya la doktor tu membebel kat doktor-doktor yang check aku sebelom ni..ish3..wat suspen jela..lega pon ada jugak sebab tak la serius sangat kata doktor just kes biasa-biasa je..so doktor tu bawak la ke bilik 'operate telinge' tu untuk bersihkan wax dalam telinga ni..disebabkan dua-dua belah so agak tak tahan sakit jugak la..mula-mula masa dia sedut telinga kanan tu aku boleh tahan lagi..tapi lepas dia sedut n korek telinga kiri aku rasa sakit..sakitnya tak tau la nak kata sampai aku menangis kat situ..hahaha..wat malu je kat doktor n nurse dalam bilik tu..lantak la nak kata aku macam budak-budak pon..nasib baik doktor tu consider sikit dia cakap kalau sakit dia stop dulu..tapi lagi 2 minggu aku kena datang balik..emmm ni kena pikir 10x dulu la..sebenarnya aku takot tak tahan sakit dan malu sebab menangis kat situ..huhuhu
doktor tu nasihatkan la telinga kita ni tak payah korek sangat pakai cotton bud tu..tahi telinga ni bukan makin bersih pon tapi makin masuk kedalam n termampat kat dalam tu...OOooo baru la aku tau..
tapi lepas dah setel tu rasa bez sangat-sangat sebab telinga dah boleh dengar balik!!

ni la pintu masuk ke klinik pakar..sempat lagi sambil-sambil tunggu turn jalan-jalan dulu

tunggu ubat..lambatnya tunggu turn

time kasih ye miza temankan ^_^





1 comment:

Zaza Pinky said...

eh..eh...ade g,br sy la..hehe