Pages

Tuesday, 27 March 2012

Mata anugerah yang tak ternilai

sepanjang aku hidup 23 tahun ni lah 1st time aku pergi check mata semalam..bukan ape sejak akhir-akhir ni pandangan aku cam kabur-kabur je..bukan akhir-akhir ni jugak rasenye start masuk u kot mata dah start rabun..ni mesti kes mengadap laptop je..kalau buat assigment takpe gak ni campur ngan tgk movie n maen game sekali..terkejut gak dapat tau je power kanan dah 300 dan kiri 350..silau takde plak..ishh nak pakai spek aku xsuka..nak pakai contact lens lagi la malas..leceh semacam..so aku survey-survey la petua nak kurangkan rabun ni..kot-kot dengan izinNya dapat pulihlan penglihatanku macam dulu

1. Amalkan makan betik setiap hari/ lobak
2. Amalkan meminum air rebusan sawi
3. Amalkan membaca surah Al Qaff, ayat 22..mula dengan fakasyafna sampai abes..baca pada lobak then makan mentah-mentah (petua ni mak pernah buat kat aku)

so hari ni barang yang aku order dah sampai..IbnuSina Eyewear..produk ni membantu mengurangkan rabun dan buat mata lebih fokus. first time pakai terkejut gak aku dah boleh nampak tulisan yang aku tampal kat dinding..hebat hebat...

result mata~

aku nak yang hijau tu..cantek..tapi dah abes so dapat yang hitam je..

......Hope dalam masa dua tiga bulan nanti dah boleh nampak hasilnya....

7 comments:

keli menari said...

power 300? tinggi tuh,
betul bile pakai cermin ni rimas,sume nye bercermin.heee kenape lah xjage mate dulu :)

mysara said...

tula..ngatkan 100 lebih je..hehe xmo la pakai spek ni tgah mncuba kurangkan power rabun dulu..shoping lobak byak2..

Fatin said...

salam awak fatin ada petua untuk rabun (atau ala-ala nak kurangkan rabun)..cuba gi blog fatin

syafiqah nabilah said...

boleh, insyaALLAH!

mysara said...

thanx fatin =)

Che Faiz Bong said...

btol ke jd ni?
done follow #141

mysara said...

alhamdulillah la..kalu tgk tv jauh xnmpak tp bila pakai spek ni nmpak jelas..try la pakai kot2 sesuai