Pages

Tuesday, 26 March 2013

didi & rara yang comel sangat!!


Akibat kebosanan yang teramat sejak aku sambung study ni aku terpikir nak bela binatang..pada asalnya nak bela kucing tapi dah rumah pon tingkat 3 duduk pulak dengan kawan-kawan memang agak susah la..ikan pulak??asyik mati je..xreti bela la tu kan..hehe

abes-abes lab je aku pergi la ronda-ronda kedai haiwan kat Bukit Katil dan Bukit Baru..wahh heavennye bila hidup dikelilingi kucing-kucing comel..tapi semuanya mahal-mahal..baik bela kucing kampung jelaaa..try-try survey sugar glider pulak tuan kedai tu bagi seekor RM240 dan sepasang RM420..mahal x??bagi aku time tu memang mahal la..

tiba-tiba terjumpa satu page ni kat facebook pasal sale sugar glider RM360 untuk sepasang..apa lagi try la PM tuan punye page..dah deal-deal akhirnya dapat la RM340 untuk sepasang..ok la tu kan siap hantar kat area rumah aku lagi dari Alor Gajah. Alhamdulillah tercapai jugak la hajat aku nak bela sugar glider ni..sehari sebelom bela sugar glider ni aku dah siapkan sangkar dan pouch untuk diorg..pouch tu jahit sendiri tau..buat sendiri senang jimat sikit dwet aku..huhuuuu

haaa bab nama pulak..2,3 hari gak pikir ni..last-last dapat la nama yang si jantan tu didi dan betina tu rara..rara tu diambil sempena hujung nama aku mysara..didi plak???emm name sape ntah...teka2??hihihi...cerita-cerita banyak pon tak guna jugak..jom layan gambar lagi beshhhhh!!!

~ ~ didi & rara comelll ~ ~

nyummmmmm3..

didi mengantok sangat-sangat ni..cian dia tapi tetap comel



♥ ♥ ♥ mummy cayanggggg didi dan rara ♥ ♥ ♥


2 comments:

Mohd Lokman Bin Ramli said...

waa.. tak susah pulak nak jaga sugar glider ini.. ^_^.. kat belakang rumah saya berlambak kucing. time masak je diorang berkumpul ramai-ramai sambil menyanyi.. :)

mysara said...

xsusah pon tapi kena bagi perhatian lebih xmacam kucen..bawak la sini sekor yang comel2..hehe