Pages

Monday, 19 December 2011

♥--arwah nenek--♥

ASSALAMUALAIKUM....

cukup hari ni genapla setahun pemergian arwah nenek aku..
19hb 12 2010 jam 10.30pm

arwah merupakan satu-satunya nenek yang aku ada..
petang-petang rumah arwah la yang selalu aku lepak
arwah pulak memang suka bercerita
meninggal ketika usianya 87tahun

still ingat lagi malam tu
nenek aku langsung xbercakap dengan sape-sape
naluri mak aku betol..dye macam dah bleh rasekan something wrong
dye pon suh la semua family aku bacakan yasin
aku pulak berada betol-betol ditepi arwah sambil tu aku basahkan mulut arwah dengan air zam zam
seperti tak disangka tibe-tibe matenya memandang ke atas dan seperti sesak nafas
masa tula aku rasakan jantungnya dah berhenti tepat jam 10.30pm
ya Allah...
tibe je air mate aku jatuh..mak aku pulak menangis teresak-esak..kesian mak...
arwah ayah pon baru je balik dari hospital petang tu
sempat jugak ayah nak jumpe ngan nenek sekejap
akak aku pulak pegi tenangkan ayah sebab risau kesihatannye..
malam yang penuh suram~~~~

itulah kali pertama aku melihat kematian yang betol-betol berlaku depan mata aku
saat tulah aku rasa berdiri atas bumi yang nyata
rasa macam tak percaya je sume ni boleh jadi kat family aku sendiri
tapi ajal maut ditangan tuhan..
hmmm..
semoga arwah ditempatkan bersama orang-orang yang beriman
~AL-FATIHAH~



"setiap jiwa akan merasakan kematian" (Surah Al-Anbiya 21:35)


-------------------Hidup di dunia xkekal selama-lamanya---------------------

5 comments:

angga zhan said...

NICE post.,.,.
thx for share, don't forget to join My blog and give you comment,
http://gapekamania.blogspot.com
salam kenal :)

angga zhan said...

NICE post.,.,.
thx for share, don't forget to join My blog and give you comment,
http://gapekamania.blogspot.com
salam kenal :)

CIK MAY said...

salam takziah

ilangkan word verificationkat bawah..baru la orang rajin letak komen.hihi,..ade tuto kat blog CM..

Marina said...

al-fatihah..moga rohnyer dicucuri rahmat..

mysara said...

CM : oo ade letak word verification ek..xpasan plak seblom ni..hehe
thanx ingatkan =)